Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

maandag 13 september 2010

Taartenfair 2010

Donderdagavond werden de eerste taarten bezorgd en Yvette gaf mij daarbij ook de opbrengst van haar taartenproeverij op de markt in haar woonplaats. Mensen mochten proeven als zij iets doneerden voor A Sister’s Hope. Resultaat: € 135,25! Wat een geweldige start waar die avond nog 35 euro bijkwam omdat mijn tennisgroep traditiegetrouw de eerste taart kocht.

De vrijdagochtend begon met prachtige zonnig weer terwijl ik de auto vol laadde met alle spullen voor de marktkraam.
Maar helaas… eenmaal op de markt begon het om 13 uur te spetteren en al gauw ging het steeds harder regenen. Gelukkig hadden we heel aardige doorgewinterde marktkooplui als buren zodat onze kraam snel waterdicht werd gemaakt aan zowel de achterkant als aan de zijkant. Wat hadden we gemoeten zonder de emmer met 30 klemmen van onze kaasbuuf? Zelf stonden we droog maar voor alle marktbezoekers was het een nat gebeuren.
Van iedereen hoorden we dat het erg rustig was op de markt maar blijkbaar concentreerde alles wat er aanwezig was zich rond onze kraam. Mede dankzij een voorpagina artikel over deze aktie in het Langedijker Nieuwsblad wist iedereen ons gelukkig weer te vinden en we hebben het tot ongeveer 18.30 uur non stop druk gehad. Maar wil je ook met een roze kraam vol lekkers en moois waar je gewoon niet omheen kan….
Pruimenjam en mooie theedoosjes sierden ook de kraam.
Koffie/thee werd weer gesponsord door Party Garden uit Heerhugowaard en samen met een stuk taart, brownie of cupcake was dit het meest in trek. Er was weer volop keus en de vele taartenbaksters uit de directe omgeving brachten chocoladetaarten, kwarktaart, citroentaarten, appeltaarten en bokkenpootjes/advocaat taarten. Ook de bekende appeltaarten van Dagcentrum Jan Willem waren weer erg in trek en ik ben blij dat ik ieder jaar weer op hun medewerking kan rekenen. Ook waren er veel chique taarten met marsepein en fondant. 4 taarten daarvan hebben we aangesneden en de kleinste taartjes werden al snel verkocht. Het ging ons aan het hart dat de allermooiste pronkstukken zo lang op de kraam bleven staan. Ze werden door iedereen bewonderd maar men wilde liever iets kleins mee naar huis nemen of bijv. 4 verschillende stukken taart. De pronkstukken vond men zonde om aan te snijden en dat vonden wij eerlijk gezegd ook dus we lieten ze compleet staan pronken.
gelukkig was het ook nog 20 minuten droog
Gelukkig verkochten ze nog goed aan het eind van de avond en Erik kocht de grootste; een prachtige A Sister’s Hope - Pink Ribbon taart.De volgende ochtend was er een A Sister’s Hope crew meeting in het AvL waar Erik de taart cadeau gaf aan de organisatie van A Sister’s Hope en dat viel bijzonder goed in de smaak!In de stromende regen braken we om 20 uur de boel op met hulp van Jan en Erik en thuis maakte ik gelijk de balans op: 1305 euro! Gezien het slechte weer was dit bedrag een enorme verrassing; het overtreft zelfs alle eerdere edities van de taartenkraam. Maar… er waren nog taarten over. En nadat ook die in het weekend werden verkocht, voelt het megagoed dat
de taartenkraam
€ 1345,-
opbracht
voor a Sister’s Hope!!!!

Mede dankzij alle hulp van Carolien, Petra, Aleida, Annette, mijn vader, alle taartenbakkers en baksters, Copy Centre, Dagcentrum Jan Willem, Bakkerij Beerse, Party Garden, Erik, Jan en niet te vergeten alle bezoekers van de kraam die zorgden dat dit bedrag in kas kwam.

Bijzondere aandacht wil ik ook besteden aan de forum-taartenbaksters van De Leukste Taarten. Zonder dat ze mij kennen, boden ze prachtige taarten aan voor de markt om het goede doel te steunen. De prachtige taarten waren absolute eye-catchers op de kraam. Voor iedereen die het afgelopen weekend niets te vieren had maar graag eens zo’n mooie taart wil bestellen, dat kan bij
Yvette van De Taartdoos
Ellen van TaartOtheek
Fabiënne van TouTaarT

Tot slot wil ik ook nog even stilstaan bij een ontroerend moment. ’s Middags stond Melissa (13 jaar) plotseling voor de marktkraam. Haar moeder Jannie is overleden aan borstkanker en zij is één van de drijfveren om me in te zetten voor ASH. Nu stond Melissa met haar vriendinnen de taarten te bewonderen en vroeg waarom we dit deden. Ik vertelde haar dat de opbrengst naar borstkankeronderzoek gaat en dat we hopen dat daardoor borstkanker niet meer zo vaak voorkomt en dat iedereen ervan kan genezen. Melissa was stil en haar vriendinnen waren stil (duidelijk in hun eigen gedachten verzonken). Ik zei ook dat Melissa als geen ander weet hoe akelig de ziekte is en hoe belangrijk het is dat mensen weer beter worden. Na enige twijfel liet ik haar ook weten dat haar moeder er zelfs voor gezorgd heeft dat ik dit ben gaan doen en dat we daarom nu elk jaar met een taartenkraam in Pancras staan voor dat goede doel…
De reactie van Melissa: 'Mag ik dan volgend jaar ook een taart voor jullie bakken? Samen met mijn tante'?
de tranen springen me nu al weer in de ogen...
Natuurlijk mag dat! Graag zelfs! Waarop het gesprek over ging op het luchtiger onderwerp taarten maken met haar tante. Toch liepen ze stilletjes weg en haar vriendinnen sloegen -zo lief- een arm om haar heen en wij bleven diep onder de indruk achter...

Zo hartverwarmend, dan heb je gelijk geen erg meer in al die regen...
Volgend jaar staan we er weer en de taart van Melissa krijgt een extra mooi plekje.

2 opmerkingen:

  1. wow wat een mega opbrengst weer ! En wat een mooie baksels stonden er, ik hoop dat ik er volgende keer weer wat eens kan langskomen & snoepen van al dat lekkers. Maar dit jaar heb wel gelopen voor kwf dus toch iets gedaan ..... En dat verhaal van melissa werd ik helemaal ontroerd van. Je bent een kanjer !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat geweldig Monique dat ondanks het mindere weer het voor jullie weer zo succesvol is geweest. Zoveel inspanningen voor zo'n goed doel. Super!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...