Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

dinsdag 2 september 2014

Update actie Winterfair De Noord

De eerste actie van ons seizoen 2013-2014 vond een tijd terug plaats en de laatste actie vindt 13 september plaats. Gezien het uitblijven van blogposts zou je denken dat er niets is gebeurd in de afgelopen 9 maanden bij Team Piece of Cake maar kijk eens hier naar:
Dan ziet het er toch niet naar uit dat we stil hebben gezeten :)
Uiteraard heeft de landelijke inzamelingsactie van tandengoud door Erik het hoogste bedrag opgeleverd maar de kop ging er dit jaar af met de actie bij Winterfair De Noord.
Van Niels en Susan Bakkum kreeg ik 20 kilo piepers, 10 spitskolen en recepten om me op uit te leven...
Vervolgens leek ons huis gedurende een week wel een fabriek: op het fornuis werd continu gewokt en puree gemaakt en de keuken en woonkamer stonden vol bakjes die gevuld werden met diverse koolschotels. Tussendoor werden ook zo'n 100 cupcakes gebakken en als je bedenkt dat er slechts 1 tray voor 12 stuks in onze oven past, kun je wel nagaan hoe veel tijd dit alles heeft gekost.
Bij onze lieve vrienden Peter en Annet ging tenslotte alles in de vriezer in afwachting van De Winterfair in de hal van Niels en Susan.
In het huis van Niels en Susan mocht ik beide dagen koffie zetten en verkopen en dit alles uiteraard ten bate van A Sister's Hope. Wat een geweldige medewerking van dit leuke stel!
Gelukkig werden wij zelf ook een leuk stel gevonden, getuige deze foto die Astrid ons stuurde.

  
Zelf waren we dit weekend te druk om foto's te maken (vandaar dit allegaartje aan afmetingen); er was een enorme toeloop van klanten en de koolschotels gingen als warme broodjes over de toonbank. Heel blij was ik met de hulp van Aleida op zaterdagochtend!
Voor de tweede dag hebben we 's avonds nog extra vlees gekocht zodat Erik ter plekke nog broodjes wok kon verkopen. Kool, uien, champignons en paprika's werden hiertoe weer gul gesponsord.
Helaas konden we de after party van deze leuke fair niet meemaken omdat we die avond ook nog een team etentje hadden als 'reünie' van de 2013 60K Walk. Moe maar voldaan waren we na een ruime week die in het teken stond van ons team Piece of Cake maar een 'piece of cake' was het deze keer zéker niet. De gezelligheid maakte een heleboel goed en de opbrengst helemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...