Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

dinsdag 14 oktober 2008

€ 640.000,- !!!!!

Het was een superweekend met geweldige mensen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hadden: iets DOEN tegen borstkanker en voor onderzoek naar borstkanker.
De openingsceremonie maakte ons nog enthousiaster dan we al waren maar ook emotioneel want nu kreeg borstkanker ook ineens veel meer gezichten. Mensen die liepen ter nagedachtenis van een dierbare, mensen die liepen voor de toekomstige generatie vrouwen en stuk voor stuk waren het allemaal doorzetters… want voor velen was het erg zwaar; zij liepen met kapotte voeten vol blaren of met blessures. Maar ook zij hebben de finish gehaald!
We hadden mooi herfstweer en de tocht (van Amersfoort naar Amsterdam) liep via een prachtige route door bos, over de hei en langs rivieren. Dank zij veel sponsors en enthousiaste vrijwilligers werden we onderweg goed verzorgd bij de vele pitstops.
Gezellig kletsend met mijn wandelmaatje Sandra Kooper “vlogen” de kilometers voorbij en doorstonden we de 37,2 km (of misschien zelfs meer) van de eerste dag bijzonder goed! Een lekkere stoelmassage deed wonderen en na een nachtje in de tent stond ik zonder spierpijn weer op – klaar voor dag 2! Weliswaar met een plakkaat Gehwol voetencrème op twee gevoelige tenen (geen blaren maar lichte drukpijntjes).
De tweede dag bleef het lang bewolkt maar de temperatuur was prima om te wandelen. Bij de lunchstop hebben wij onze benen langdurig laten masseren waarna wij topfit aan de laatste 2 uurtjes begonnen.
Aan de laatste etappe bewaarde ik slechte herinneringen van vorig jaar en ik was nu zo enorm blij met de gewijzigde route (dank je wel Nel en vriendin!). Via de Meerpolder en het Amsterdamse Bos kwamen we aan bij sporthallen Zuid waar we ons lekker konden opfrissen en in het zonnetje met een hapje en een drankje konden genieten van het gezelschap van allemaal blije deelnemers die gefinisht waren voordat we als één groep naar het stadion gingen voor de huldiging. Wederom een emotionele en mooie ceremonie sloot het enerverende
weekend af met als klap op de vuurpijl de cheque van € 640.000,- voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker.Het voelt zo goed dat we daar ons steentje toe konden bijdragen. Sandra bracht € 3100,- bij elkaar en ik € 2600,- . Ik bedank jullie allemaal hartelijk voor jullie bijdrage, steun en lieve woorden! BEDANKT! De NOS bracht zondagavond het weekend heel goed in beeld met de documentaire Pink Ribbon. Interviews met deelnemers en een oncoloog maken hierin zeer goed duidelijk waarom een evenement als A Sister’s Hope nodig is en wat er met het geld onderzocht wordt. De interviews worden afgewisseld met beelden van de wandeltocht en de finish in het Olympisch Stadion. Ik raad jullie allemaal aan even de tijd (50 minuten) te nemen om dit programma terug te zien via deze link (even klikken op deze regel en onderaan het nieuwsartikel kun je het filmpje zien).
Sandra en ik weten (net als veel andere deelnemers) waarom we ons weer voor de volgende editie inschrijven. Doe je ook mee? Of ga je sponsoren? Voor vragen kun je me altijd mailen.
En ideeën voor inzameling van sponsorgelden zijn uiteraard ook van harte welkom!

Vanmiddag ga ik weer een uurtje lopen en dat zal ik ook regelmatig blijven doen. Dit weblog zal de komende tijd weinig nieuwe berichten geven maar ik kom absoluut terug met nieuwe Handel en Wandel verhalen.
Bedankt voor de belangstelling!

5 opmerkingen:

 1. Meiden wat super weer. Word ook een beetje emo van het lezen alleen al, het is dat ik een weekendje weg was anders had ik bij de finish gestaan hoor ! Ik durf de uitdaging niet aan om me te doen maar stel uiteraard mijn services als bakster uiteraard weer ter beschikking !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. woohoo!! ben zo trots op jullie, echt geweldig!

  cornnexxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hebben jullie met z'n allen een geweldige prestatie geleverd. Fantastisch mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Congrats on the run!!!That is fantastic!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's en ervaringen om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...