Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

zondag 5 oktober 2008

Het aftellen is begonnen....

De afgelopen maand stond in het teken van de looptraining. Met mijn zus Yvonne liep ik 20 september de Dam tot Dam 26km. Een prachtige nazomerdag en een ideale manier om samen lekker bij te kletsen. Alle lof voor mijn zus die weliswaar elke dag paardrijdt maar écht nóóit loopt; zij heeft het toch maar weer ff gedaan op haar gympies en is gelukkig weer helemaal hersteld van alle spier-en gewrichtspijn!

De taartenactie kreeg een vervolg met de koffie met koekactie van Sandra - mijn wandelmaatje.
De bekende gezellige roze kraam stond deze keer op de weekmarkt in Heerhugowaard. Sandra had hiertoe sponsors gevonden voor koffie/thee, roze koeken en pink ribbons (gemaakt door cliënten van het DAC). Helaas was er niet veel animo om iets te kopen maar dat veranderde toen Brigitte van Slooten langs kwam met zo'n 50 superleuke mooie kaarten en 10 opgevrolijkte notitieboekjes. Deze gingen echt als warme broodjes over de toonbank! Wat een geweldige donatie Brigitte; je bent een schat!
Sandra heeft zich pas eind augustus aangemeld als deelnemer en zamelde binnen 3 weken het streefbedrag van € 1500,- in. Zo goed en slim aangepakt!!!
Inmiddels zijn wij ieder de € 2500,- gepasseerd!
Dankzij alle donaties.
Mensen bedankt!!!!

Wij gaan dus deelnemen aan de 60k!

Hallo daar: hang de vlag maar in top!
Langzamerhand bouwde ik de loopafstand op met een maximum in het weekend van 27 en 28 september: 30 en 20 km.
Het was toen prachtig weer en ik vind het zo stoer dat ik nu met gemak kilometers loop naar plaatsen waar ik zelfs nog nooit met de fiets naar toe ben geweest (en dat ook niet van plan ben te gaan doen...). Op de vaart naar Ursem heb ik heel vaak geroeid (skiff) en geschaatst en ik vond het wel cool om nu over de eindeloos lange dijk te lopen.Die middag werd er veel geroeid op de vaart en het geluid van de riemen in en over het water brachten me weer terug naar mijn middelbare school en studententijd - misschien de draad van het roeien toch maar weer eens oppikken... Onderweg werd ik verrast door de poëzie op de kabel-borden langs de waterkant; voelde me er als wandelaar helemaal door gesteund!
Ook voelde ik me als lange-afstand-wandelaar onderweg af en toe voor de gek gehouden want de "korte weg" bleek een akelig lange landweg vol demotiverende bochten te zijn.En de aanduiding "bos" voor dit groepje kale boomstammen vond ik ook wat overdreven al leverde het met de zonsondergang wel een mooi plaatje op...
Zondag liep ik de 20km naar Yvonne waar die dag bloemencorso was. De rest van de familie kwam met de auto zodat ik terug mee kon rijden. Het was een akelig saaie wandeling maar het voelde goed om het met gemak te volbrengen.
Het lopen neemt overigens ontzettend veel tijd in beslag. Nu het er op aan komt, duurt een flinke training al gauw 4 tot 5 uur; weinig tijd dus voor andere activiteiten...
Maar goed, nu nog een week te gaan. Vandaag viel de geplande 25 km (van de Alkmaars Ontzet week) in het water en ik hoop van harte dat het vanaf nu minstens nog een week droog blijft zodat er verder getraind kan worden én het A sister's hope weekend een groot succes wordt. Ja - 11 en 12 oktober is het zo ver!

2 opmerkingen:

  1. Wat zaten er weer een mooie creaties tussen en wat hebben ze het getroffen met het weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja, en ik wil je nog heel veel succes wensen voor a.s. weekend en fantastisch dat je al zo veel geld hebt opgehaald voor dit goede doel.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...