Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope in oktober een 60k sponsor-wandeltocht. Op 1 en 2 oktober 2016 liep ook ons Team Piece of Cake weer in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 352.774,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties. Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft in tien jaar tijd € 4.914.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan we verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 250.301,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope? Schrijf je dan in voor de Pink Moon Walk & Run op zaterdag 8 juli in Muiden of voor de 50K My Way op zaterdag 30 september in Amersfoort.

maandag 1 november 2010

A Sister's Hope 60k Walk

9 en 10 oktober hadden we ons geen beter weer kunnen wensen om 2 dagen zo'n 67 km te lopen.
's Morgens was het nog fris tijdens de start. Snel even jassen uit om te poseren met ons spandoekje dat Toon het hele weekend langs de route ophing. Tijdens de warming up o.b.v. Olga Commandeur werden de spieren al snel warm gedanst. Dit alles gebeurde voor het Toon Hermans inloophuis in Amersfoort (zie je jezelf staan Mascha?).
Om 9.00 uur kwam de hele stoet van zo'n 290 wandelaars in beweging. Tijdens de tocht spraken we veel andere deelnemers; mensen die zelf borstkanker hebben gehad en mensen die nog midden in de behandelingsfase ervan zitten. Weer anderen zijn een dierbare verloren aan deze ziekte of hebben juist iemand zien genezen van deze ziekte. Iedereen loopt vanuit zijn hart. Soms met een traan maar juist ook met veel plezier. Voor sommigen was het een moeizame wandeling.
Voor Team Piece of Cake was het een rustige wandeling zonder ongemakken of pijntjes.
De vele vrijwilligers bij start en finish en bij de vele pitstops zijn onmisbaar tijdens zo'n tocht!
Team Piece of Cake leverde ook de nodige vrijwilligers. Ton, Jan en Erik waren officiële crewleden van de opbouw en afbraakploeg maar Toon en Johan waren ook het hele weekend in touw op en langs de route.
Om de 5 km zijn pitstops ingericht door enthousiaste mensen die niet alleen met iets lekkers klaarstonden maar ook met bemoedigende woorden.
Zondag liepen we om 15.00 uur over de streep in Amsterdam, met bloemen gehuldigd door de mannen.
Zeer welkom was deze zalige prosecco met de voortreffelijke brownies. Hiermee kwamen we lekker bij op het grasveldje in de zon.
Erik wilde persé nog een groepsfoto maken...
... en daarna was het tijd voor de grand finale om 17.00 uur in het Olympisch Stadion.
Daar stonden deze 2 reuzenkanjers ons op te wachten. Cathy Seabough en Martje Hoekmeijer, de initiefneemsters tot A Sister's Hope.
Margriet was zo lief en attent om ons van champagne te voorzien of rosé - ik weet het gewoon niet meer, bevond me toch al in een roes...
Na een bijzondere ceremonie werd in het Olympisch Stadion de cheque ter waarde van € 600.000,- overhandigd aan Pink Ribbon. Een waanzinnig hoog bedrag dat met relatief weinig deelnemers (nog geen 290) bijeen is gewandeld. Dit geld wordt via de medisch ethische commissie van Pink Ribbon verdeeld over diverse wetenschappelijke onderzoeken mbt borstkanker in Nederland.
Ook volgend jaar komt team Piece of Cake in actie voor A Sister's Hope en wij hopen ook voor de 5e editie in 2011 op onze sponsors te kunnen rekenen. Het zal moeilijk worden om onze bijdrage van 2010 á € 30.605,- te overtreffen maar als wij de moed al laten zakken hoe kunnen al die mensen die geconfronteerd worden met de diagnose borstkanker dan nog hoop hebben?
Mijn motto: niet meer machteloos langs de zijlijn staan maar iets DOEN tegen kanker.

2 opmerkingen:

 1. Ja! Ik zie mezelf! Heb ook nog een mooie foto van jou... Ik zal 'm je mailen!

  Groet,
  Marsha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey, you!! thanks for your post on my blog!! :))
  you're very active, huh??
  i started walking again but only for me!!
  hugs to you, my friend!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...