Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

dinsdag 7 augustus 2012

Team 2012

Tony Voerman, Monique Helfrich, Jan Slot, Sandra Kooper, Elianne Kostelijk, Erik de Maijer en Aleida Slot. Ons nieuwe teamlid Claire Doets staat niet op de foto.
Over 2 maanden verschijnt Team Piece of Cake weer aan de start van A Sister's Hope 60k.
Hoog tijd om Team 2012 eens voor te stellen!

Monique Helfrich is deelnemer van het 1e uur aan ASH 60k. Toen dit goede doel in 2007 op haar pad kwam, was ze blij eindelijk eens iets te kunnen DOEN tegen borstkanker in plaats van zich machteloos voelen als iemand in haar omgeving geconfronteerd werd met deze diagnose.
Team Piece of Cake dankt haar naam aan de jaarlijkse Taartenkraam van Monique op de Nazomermarkt in Sint Pancras.

Erik de Maijer is de echtgenoot van Monique en als zodanig sponsor en coach vanaf het eerste uur. Zijn gouden ingeving voor het inzamelen van Oud Tandengoud bracht al ruim 60.000 euro op voor borstkankeronderzoek! In 2009 en 2010 maakte Erik deel uit van de Crew van A Sister's Hope. Sinds 2011 is hij wandelend deelnemer.

Sandra Kooper liep in 2008 als individueel deelnemer (met Monique) voor het eerst de ASH 60k, ter nagedachtenis van haar vriendin die in oktober 2007 overleed aan borstkanker. Sandra presteerde het toen om voor haar deelname binnen 3 weken ruim 2x het vereiste bedrag in te zamelen!

Tony Voerman is de echtgenoot van Sandra. In 2008 en 2009 reed hij mee langs de route gedurende het hele weekend. Zijn aanwezigheid werd zeer gewaardeerd en al snel werd hij ingezet door de organisatie. Sinds 2010 maakt hij deel uit van de Crew van A Sister's Hope.


Aleida Slot is 1 van de 4 vrouwen die zich in 2009 bij Monique en Sandra voegden. Dit resulteerde in de totstandkoming van Team Piece of Cake. We kunnen met recht stellen dat Aleida de meeste wandelkilometers van ons allemaal in de benen heeft. Met een maandelijks initiatief voor een lange afstandswandeling zorgt zij dat ook haar teamgenoten de nodige trainingskilometers maken.

Jan Slot is de echtgenoot van Aleida. Hij maakt sinds 2009 deel uit van de Crew van A Sister's Hope en is een zeer gewaardeerde kracht.

Elianne Kostelijk maakt sinds 2011 deel uit van dit team. Door deelname van haar moeder Anneke als wandelaar en van haar vader Ton als Crew member kende Elianne ons team en A Sister's Hope. Helaas weet Elianne al op jonge leeftijd wat de impact van borstkanker betekent voor een heel gezin. Toen de moeder van haar beste vriendin Claire na herhaaldelijk borstkanker ongeneeslijk ziek bleek te zijn, aarzelde Elianne geen moment en sloot zich bij ons aan.

Claire Doets is ons nieuwste teamlid. Vorig jaar leerden we haar kennen als enthousiast supporter van haar vriendin Elianne. Claire is zeer gedreven en zamelde meteen op haar werk veel geld in voor A Sister's Hope. Claire weet hoe belangrijk vroegtijdig onderzoek en optimale behandeling zijn; haar moeder heeft vorig jaar de strijd tegen borstkanker verloren. Wij betreuren dat zeer.

Vergeleken met vorig jaar treedt Team Piece of Cake dit jaar iets minder op de voorgrond maar 'achter de schermen' blijven we actief geld inzamelen voor A Sister's Hope.
Elke donatie voor dit goede doel is van harte welkom. Zie hiervoor de zijbalk van dit blog.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...