Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

dinsdag 9 oktober 2012

60k Walk - 2012

 
Zaterdag 6 oktober was het zo ver: het weekend van de 60k Walk! Het regende toen om 6 uur de wekker ging en het was echt weer om je op zaterdagochtend nog eens lekker om te draaien maar niks daarvan; onder de douche en in de wandeloutfit! Rond 8 uur waren onze teamleden present in Bussum. Het was een weerzien met deelnemers en vrijwilligers van eerdere edities en het deed ons ook goed dat er veel 'nieuwelingen' bij waren. We werden geïnspireerd door mooie woorden en klanken waarna Olga Commandeur ons in de regenpakken liet dansen in de plassen tijdens de warming up. Via Hilversum - Vreeland - Loosdrechtse plassen - Nederhorst den Berg liepen we naar Weesp. Tot de lunch bleef het regenen maar toen het eenmaal opklaarde, wisten we dat het de rest van het weekend droog zou blijven en dat hield de moed er in. In Bussum lieten we ons masseren en daarna was het tijd voor de drank, sterke verhalen, een zalige Marokkaanse maaltijd en nog een paar uur dansen voordat we gingen slapen.
 
Zondagochtend was het schitterend weer; zonnig en windstil. Na de warming up o.l.v. Ilse konden we op pad naar Amsterdam. Wat ligt er toch een verrassend mooi rivierenstelsel tussen Weesp en Amsterdam; Vecht, Linge, Waver en Amstel. Vooral met windstil weer een feestje om langs te lopen.
Onderweg gaf Mark Spanbroek een bloem door aan Erik als dank-je-wel-symbool voor iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor A Sister's Hope.
 Bij de finish in Amsterdam gaf Erik deze bloem door aan Riet van der Heide.
In de sporthal naast het Olympisch stadion kregen we een sweater, lieten we ons weer masseren, werden wat voeten behandeld en onthaalden we buiten de laatste wandelaars.
Vervolgens verzamelden 300 wandelaars, crewleden, medicare- en overige vrijwilligers zich voor de laatste meters naar het Olympisch stadion.
 Ons team heeft zelden haast - nog even poseren ; )
Het blijft indrukwekkend, die massa uniform gekleurde mensen die zich opstellen voor de officiële finish. Mensen met verschillende achtergronden tot deelname aan A Sister's Hope 60k maar met eenzelfde doel: zo veel mogelijk geld inzamelen om borstkankeronderzoek (en daarmee genezing) mogelijk te maken.
Een tikkie Amerikaans worden we allemaal in het stadion onthaald. Deze wijze is in het begin even wennen maar zorgt er wel voor dat we meedoen aan de 60k nooit 'gewoon' zullen vinden. Het is goed om iedere keer weer te beseffen voor wie we dit doen, waarom we dit doen en hoe belangrijk het is dat we dit ieder jaar weer doen.
Ook het oplaten van de ballonnen blijft een mooi moment. Voor hen die er niet meer zijn en voor hen die het nu moeilijk hebben in hun strijd tegen borstkanker.
Sinds dit jaar is Joke de Kruif de vrijwillig ambassadrice van A Sister's Hope. Zij vertolkte schitterend het nummer You've got a friend. Het raakte ons allen flink.
Waar een klein team groot in kan zijn. Een stichting kun je ook beheren zonder groot en duur bestuur. Astrid Affourtit, Yvonne Werson, oprichters Martje Hoekmeijer en Cathy Seabaugh.
Dit is het nettobedrag dat dus 100 % wordt verdeeld onder de diverse onderzoeken.
Een geweldig bedrag al is het aanzienlijk minder dan de voorgaande jaren.
Volgend jaar weer richting het miljoen?
En dit is het team dat € 43.218,- inzamelde:
Team Piece of Cake dankt iedereen die hiertoe heeft bijgedragen en we danken last-but-not-least onze mannen Jan, Toon en Ton die dit weekend enorm hard hebben gewerkt als crew-captains.
Claire, Erik en Monique zijn er weer bij in 2013. Zullen de anderen weer volgen?

Wordt vervolgd...

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...