Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

vrijdag 11 oktober 2013

60K Walk 2013

5 en 6 oktober was het zo ver; 147 wandelaars legden de afstand van 60km af tussen Bussum en Amsterdam. Wat troffen we het met het weer! 2 dagen lang nauwelijks wind en geen spatje regen; dan is 60km goed te doen :)
Bij de start in Bussum verraste de burgemeester ons met de toezegging tot deelname in 2014 en hopelijk kan hij hiertoe nog veel meer mensen motiveren want dit jaar was het aantal wandelaars zeer klein. Gelukkig was het wel weer een groep super enthousiaste deelnemers die na de warming up o.l.v. Olga Commandeur van start ging. Of je nou een doorgewinterde lange-afstandsloper bent of niet, voor iedereen zijn de pitstops om de 5km een welkome onderbreking. Je wordt er ontvangen alsof je al wekenlang onderweg bent en je neemt er een appeltje, tomaatje, water, iets zoets of iets hartigs voordat je weer verder loopt. Als het nodig is, laat je er je voeten behandelen en daar hebben ook onze teamleden dankbaar gebruik van gemaakt. Als het heel nodig is, ga je er naar een Dixi ;)
 
 

Zaterdag voert de wandeling door de Gooi- en Vechtstreek vervolgens tussen de Loosdrechtse Plassen door richting Weesp. Een prachtige groene route afgewisseld met uitzicht over water waar we ook veel mooie huizen zien. Na een lekkere lunchpauze bij Landgoed 'Groot Kantwijk' in Vreeland konden we er weer even tegen.
Eenmaal aangekomen bij de hockeyvereniging in Weesp schreven we ons gelijk in voor een massage want daar waren we allemaal wel aan toe... In afwachting van onze 'beurt' genoten van een zalig koud pilsje en de sterke verhalen. Toen we als herboren van de massagetafel afkwamen, was het al snel tijd voor het dinerbuffet. Weer zalig Oosters gegeten, tenminste .... als je dat lekker vindt.... Helaas verliep de overgang naar een feestje met DJ en band niet soepel omdat eerst nog een hockeywedstrijd klaar moest zijn (moet wel een héél belangrijke zijn geweest). Zo kwam het dat veel deelnemers (waaronder ook ons team) het terrein al verlieten richting overnachtingsplek voordat de muziek goed en wel op gang was gekomen.
De volgende ochtend meldden we ons iets na 8-en. Voetjes konden nog even behandeld worden en zo hadden we nog wat tijd om weer wat soepeltjes te worden voor de volgende 30km. De warming-up o.l.v. Ilse droeg hier absoluut aan bij. Wat een feestje maakte ze ervan! De route in Weesp liep voor het eerst in 7 jaar anders omdat uitgerekend dit weekend de enorme Weesperbrug werd vervangen. Na de omleiding liepen we al snel weer langs mooie groene en waterrijke gebieden. Wat hebben we toch een prachtige natuur in Nederland! Van leuke pitstop naar pitstop kwamen we bij de lunchplek in Abcoude (Villa Oldenhoff) waar we in de mooie tuin weer werden verwend met soep en lekkere broodjes met dank aan een cateringsponsor en vele vrijwilligers.
Ons 2013 team heeft niet één keer samen getraind maar bleek wel eenzelfde looptempo te hebben. Het is lekker om binnen het team wisselend twee aan twee te lopen en lekker te kletsen. De tijd en de kilometers vliegen dan voorbij maar een nadeel is wel dat het wat minder mengt met andere deelnemers. Dat is wel jammer want het is altijd bijzonder van andere sisters en brothers hun motivatie tot deelname te horen en om samen over sponsoracties te praten. Toch hebben andere deelnemers ons weer geïnspireerd dit weekend.
 
Ieder jaar is de overgang van de natuur naar het drukke Amsterdam weer groot. We zijn dan allemaal moe en wat stiller (verlangend naar de finish) terwijl de zondagse Amsterdammers om ons heen skaten, fietsen en rennen. Maar.... daar bij het Frans Ottenstadion.... is dan eindelijk de finish en Jan die ons er hartelijk verwelkomt met bloemen!
We hebben het toch maar weer mooi gehaald met z'n allen.
 
In het zonnetje kwamen we lekker bij met een zalige brownie van het HardRock café. De fluor-roze-finish-shirts leken ons wel weer op te laden in combinatie met de zonne-energie.
 
De laatste honderden meters naar het Olympisch Stadion gaven een mooi beeld van een eenheid die zich al een jaar lang sterk maakt voor een zeer goed doel.
 
Eenmaal in het stadion blijft het een emotioneel moment als deelnemers er geëmotioneerd hun familie en vrienden omhelzen. Hier zie je des te meer de impact die kanker heeft op ons allemaal, of je nou ex-patiënt bent of naaste. Hier voel je ook het belang van een organisatie als A Sister's Hope die tot doel heeft dat men in een zeer vroeg stadium borstkanker kan signaleren en per individu zeer effectief kan behandelen. Wat zou het mooi zijn als de diagnose borstkanker niet meer resulteert in angst om dood te kunnen gaan maar in de overtuiging dat je hiervan zal genezen.
  
Het officiële gedeelte in het stadion bestond uit bekendmaking van Breastfriend 2013 door Roche Nederland, gevoelige tonen van Joke de Kruijf, een gedicht van Riet van der Heide met grote impact, meerdere sprekers, het oplaten van ballonnen voor hen die niet meer onder ons zijn en het bekend maken van het totaalbedrag á
€ 300.000,-  
Zeker niet teleurstellend gezien het aantal deelnemers maar wel het laagst totaal in 7 jaar. Dat moet volgend jaar echt anders dus doet ons team hierbij een oproep voor heel veel wandelaars! Ga in je omgeving na met wie je kan samenwerken om binnen jullie netwerk acties op touw te zetten en schrijf je in voor de 2014  editie op 11 en 12 oktober via de website.   
Ambassadeur Joke de Kruijf en survivors
 
Een kleine organisatie met 1 doel!
Enkele onderzoekers krijgen een symbolische cheque overhandigd.
Een blij team dat aan dit totaal € 36.000,- mocht bijdragen.
Ons teamlid Jan Slot maakt deel uit van de ASH crew.

Ons team dankt iedereen die dit jaar een bijdrage heeft geleverd aan onze fantastische inbreng van
€ 36.000,-
Volgend jaar verschijnt ons team weer aan de start en de eerste afspraken voor acties zijn al gemaakt.
Erik en Monique hebben zich inmiddels ingeschreven voor de editie op 11 en 12 oktober 2014.
Wie volgt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...