Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

dinsdag 16 september 2014

Taartenkraam 2014

Vrijdag 12 september was het ideaal marktweer en dat bracht ook dit jaar weer veel klanten naar onze kraam. Het is ieder jaar weer mooi om te zien dat we een trouwe klantenkring hebben; altijd dezelfde eerste klant, altijd de mevrouw (die deze maand 90 wordt) en graag twee appelpunten mét goudreinetten en roomboter wil meenemen, de mevrouw in de scootmobiel die geen zoetigheid mag maar ieder jaar een donatie komt langsbrengen, alle dorpsgenoten, familie, vrienden en ieder jaar dezelfde gezinnen die na het eten een kopje koffie komen halen met taart als toetje.
En gelukkig ook ieder jaar geweldig veel zalige inbreng van alle trouwe bakkers.

Maar ook nieuwe bakkers verschenen aan onze kraam. Zo kocht dhr. Bal de zalige appeltaart gebakken door dhr. Klaassen uit Oudorp.
Zelf doen we ook weer leuke ideeën op want deze cheesecakejes van Brigitta serveren heel leuk tijdens een feestje.
Naar mokka is ook ieder jaar vraag en daaraan voldeed Marina die met drie variaties kwam waaronder een zalige Tiffin waarvan we nu allemaal het recept willen.
  
Zodra alles is uitgestald hoeven we niet lang te wachten op de eerste koffie-met-taart
klanten. Iets brengen en iets halen, zo zien wij het graag ;)
En wat zijn we blij met het gemak van de koffie en thee tapcontainers van Party Garden!
 
 
Voor de grote drukte is nog net even tijd om de schuitjes te vouwen (gesponsord door Bakkerij Beerse).
Petra en Sandra hebben inmiddels ervaring maar voor ons nieuwe teamlid Leonie is het de eerste kennismaking met de taartenkraam. Mooi om later op de dag te zien dat ook zij verbaasd is over het enorme succes van deze actie.
   
 De twee mannelijke bakkers kwamen met de grootste taarten. Wij zijn er blij mee!
 
Tussen 15.00 - 17.00 uur verkopen we non-stop en komen niet meer toe aan fotograferen. Het is dringen bij de statafel en men wacht geduldig in twee rijen dik. Het is leuk om alle complimenten voor de kraam en het lekkers te horen.
Ook leuk om onze 2013 teamleden Nicole en Ingerid bij de kraam te zien en Aleida is er gelukkig ook weer bij.Beide marktmeesters informeren regelmatig hoe het gaat en natuurlijk is er voor hen ook koffie en taart. Anneke ziet de quiche van Wil en vindt dat een goede aanvulling van het assortiment. Dat vinden wij ook en het lijkt ons mooi om volgend jaar een combinatie neer te zetten van zoete en hartige taarten. Dat laatste combineert lekker met een glaasje wijn ;)
Erik en (nieuw teamlid) Ria komen na hun werk ook helpen achter de kraam en we verkopen dit jaar tot iets voor 21.00 uur. Samen met de extra hulp van Tony en Jan krijgen we alles weer in drie auto's.
  
Omdat ik nooit zeker weet hoeveel taarten en cupcakes ingebracht worden, bak ik zelf ieder jaar te veel. Nu bleven veel cupcakes over en wat taartdelen. Erik kon zaterdagochtend nog veel verkopen bij de roeivereniging en op zondag werden bij Simone nog cupcakes verkocht tijdens 'Muziek in de tuinen' - bedankt voor deze mogelijkheid!

En dan rest natuurlijk nog de grote vraag wat deze actie heeft opgeleverd!?
Dat is het prachtige bedrag van € 1520,-
Daarvoor dank ik heel hartelijk iedereen die hiertoe heeft bijgedragen!

Lieve groet,
Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...