Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

vrijdag 3 oktober 2014

Eens een Sister...

De maand oktober staat bekend als dé borstkankermaand maar aangezien A Sister's Hope zich focust op gezondheid en genezing, geeft zij de voorkeur aan de naam "International Breast Health Month."

Ook dit jaar is Team Piece of Cake weer blij en trots met een flink bedrag á € 52.781,- bij te kunnen dragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing.
De 'oud tandengoud' actie resulteerde in  € 47.925,33 - een TOPbedrag!

Het teamtotaal kan natuurlijk alleen tot stand komen door bijdragen van alle anderen die A Sister's Hope willen steunen, waarvoor wij iedereen hartelijk danken voor alle bijdragen.
 En onder het mom van 'eens een sister, altijd een sister' is het team heel blij met de steun van oud-teamleden die nu niet meelopen maar wel het doel een warm hart toe blijven dragen. Eén van hen is Anneke Kostelijk. Anneke liep in 2009, 2010 en 2011 met ons mee en doneerde het prachtige bedrag á € 640,- met de volgende motivatie:

"Omdat ik het geluk had dat ik een aantal goede vrienden heb leren kennen, die mij goed konden informeren hoe ik moest omgaan met borstkanker en hoe ik de artsen moest benaderen om bijvoorbeeld een MamaPrint te laten maken van mijn tumor, kreeg ik al 6 jaar geleden een “behandeling op maat”!!
Eén van deze vrienden had namelijk zelf veel wetenschappelijk onderzoek verricht en mij daar kennis van gegeven. De ander had zelf heel veel ervaring en kennis opgedaan in het AvL ziekenhuis in Amsterdam. Dit is zo belangrijk voor mij geweest dat ik oktober 2013, mijn 60ste verjaardags giften graag wilde doneren aan A Sister’s Hope!!
Zelf ben ik een aantal jaren actief lid geweest in het team “Piece of Cake” en heb ik veel geld bij elkaar verzameld voor ASH. Op de reünie kregen we via de onderzoekers precies te horen aan welk wetenschappelijk onderzoek men op dat moment werkte. Dat werd zowel vertoond  als uitgelegd! Dat betekent dat het geld op de goede plaats terecht komt. Eén onderdeel van de onderzoeken is dus het bewerkstelligen van meer “behandelingen op maat” en daardoor veel minder nadelige gevolgen voor de rest van je leven!"


De doos waar de verjaardagsgasten hun gift in deponeerden.
'Sisters': Aleida Slot, Anneke Kostelijk, Sandra Kooper, Monique Helfrich en Margriet van de Bosch
Ook Aleida Slot doneerde de geweldige opbrengst á € 650,- van de Jumbo emballage actie (ingezameld oktober 2013) via ons team aan A Sister's Hope. Aleida loopt sinds 2009 mee met de 60K maar zal dit jaar niet meelopen omdat zij organisator en musicus is bij de Proms Concerten die 10 en 11 oktober plaatsvinden in theater Cool te Heerhugowaard. Tevens coördineert zij ook deze oktobermaand de emballage actie bij Jumbo Daalmeer om op die manier weer een start te maken met het teambedrag voor de editie van 2015.

De 60K vindt dan plaats in het weekend van 3 en 4 oktober 2015.

Inschrijven is al mogelijk!

Om alvast te 'ruiken' aan A Sister's Hope 60K raden wij iedereen aan om de finish zondag 12 oktober bij te wonen in het Olympisch Stadion. Vanaf 16.00 uur kan men terecht in het stadion waar de deelnemers gezamenlijk finishen om 17.00 uur. De teamleden stellen belangstelling zeer op prijs.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...