Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

vrijdag 18 september 2015

Taartenkraam 2015

Vrijdag 11 september was het prachtig marktweer dus het beloofde een succesvolle 9e editie te worden van onze taartenkraam. De laatste hand was gelegd aan het decoreren van de cupcakes, de laatste taarten en cakes waren thuis afgeleverd en met een auto vol lekkers en benodigdheden reed ik om 12 uur naar onze plek in de Kastanjelaan. 
Petra B, Aleida en Jan zorgden, als ervaren versierders, in rap tempo voor een metamorfose van de kraam terwijl Ria al met haar beroemde tulbanden kwam en de eerste trouwe kopers al een kijkje kwamen nemen. 

Wat werd er weer enorm veel lekkers en moois ingebracht! Wat een feest! Zo superlief!

De wespen wisten ons al snel te vinden maar vliegenkappen en citroenen met kruidnagels waren een goede oplossing... voor een deel...
Petra vdG bracht de koffie en thee van onze sponsor Party Garden en wat ons betreft kon de verkoop van start gaan.
Maar het was opvallend rustig... Alle tijd voor een selfie met teammaatje Aleida, nadat we ontdekten dat we verschillende deelnemersshirts hebben. Ik wil ook die van Aleida :)
En het bleef rustig. Maar goed, het was nog vroeg. De markt begint officieel om 15uur en om 13.30uur hadden we al voor 80 euro verkocht. We legden de boel nog eens recht en maakten nog maar een foto.
Petra B, Aleida en Ria
En vervolgens ging het los! Het snijden, inpakken, koffie en thee tappen begon en ging een aantal uur non stop door. Nog steeds werden zalige taarten bij de kraam afgeleverd en gelukkig werden ze ook verkocht. Zo leuk om de bewondering van klanten en voorbijgangers te horen. 
Jarige klant Els en hulp van Manon, Petra vdG en Ria
 
Zien eten, doet eten. Stonden klanten met hun koffie en thee te smullen van een taart, dan was die taart in no-time uitverkocht. De statafel en de stoelen kwamen weer goed van pas en zelfs de stoep deed dienst al terras.
Bijzonder dit jaar vond ik de trouwe klanten, die zelfs zó trouw zijn dat ze op dezelfde middag herhaaldelijk langskomen - gezellig! Volgend jaar zijn er nog meer hartige taarten bij jullie drankje
Toch hebben we ook veel trouwe klanten gemist. Elke marktbezoeker vond het een zeer rustige editie en niemand heeft er een verklaring voor. Het is het risico van het vak...
Georgia en ik konden nog wat verkopen rond De Geist terwijl Erik zijn uiterste best deed achter de kraam. Maar toen we als laatsten rond 21uur de boel (in het donker) opruimden, hadden we voor het eerst in negen jaar heel veel over. Mijn cupcakes wist Erik de volgende dag te verkopen bij de roeivereniging en de rest mocht hij uitdelen in de straat. 
Zondag deelden we bij 'Muziek in de tuinen' de laatste cupcakes uit en een taart, tulband en cake werden nog verkocht. Over het eindresultaat zijn we dan ook zeer tevreden.
The day after: alles weer schoon
Iedereen enorm bedankt voor de inbreng van (hartige) taarten, cakes en cupcakes!
Uiteraard bedank ik alle enthousiaste klanten voor hun aankoop en natuurlijk alle lof voor de geweldige hulp waar ik die dag op kon rekenen. Jullie vlotte reactie op mijn hulpvraag deed me zeer goed. Jullie zijn schatten!

Volgend jaar een jubileum! Die tiende editie maken we het extra feestelijk. Ben jij er ook weer?

groetjes,
Monique

PS. Komend weekend breng ik nog wat borden retour maar iedereen die nog een bakvorm, schaal  
      of bord mist, weet me te vinden :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...