Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

maandag 5 oktober 2015

Verslag van editie 9 ~ 2015

 
We kunnen weer terugkijken op een zeer goed geslaagd  event van Stichting A Sister's Hope. Deze 9e editie werd volledig anders dan alle voorgaande edities naar aanleiding van een enquête onder alle deelnemers van eerdere edities: 40km wandelen in plaats van 60km, geen gezamenlijke avond bij de hockeyvereniging in Weesp na de eerste wandeldag, geen finish in het Olympisch Stadion, € 750,- inzamelen per persoon in plaats van € 1500,-.
Wij, als deelnemers van team Piece of Cake, vonden het jammer dat juist de grote uitdagingen van dit bijzondere  event werden aangepast; wij lopen juist graag die 60 km in een weekend waar je alleen maar je ene voet voor de ander hoeft te zetten en kunt genieten van het buiten zijn, met elkaar en allemaal voor hetzelfde doel. De uitdaging van € 1500,- per persoon inzamelen, hebben al onze teamleden gekend en ook voor ons is dat niet altijd even makkelijk geweest. Ook nu we met Erik en zijn oud tandengoud actie de zekerheid hebben boven het minimum teambedrag te komen, doet ieder teamlid zijn/haar best € 1500,- p.p. in te zamelen met het belang voor ogen een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk borstkankeronderzoek dat al zo enorm goed op weg is qua vroegtijdige diagnostiek en genezing.

Eerlijk gezegd was het ook wel relaxt om 40km te lopen in een zonnig weekend, langs een compleet nieuwe route. De foto's illustreren onze beleving van de ASH 40K.

Team 2015: Monique Helfrich - Erik de Maijer - Jan Slot - Aleida Slot-Kansen
Prachtig wandelweer en beide dagen een zonnige lunchstop.
Warming Up dag 2, na een prima overnachting in Utrecht
Deze ontmoeting op zondagochtend heeft niets met ASH te maken maar was wel bijzonder :)
LOL
Finish dag 2 in Amersfoort, inclusief tulbanden van Ria ;)

Finish shirts 2015
 
Hier staan wij achter en gaan wij vóór.
 
Team Piece of Cake bracht hiertoe ruim € 40.000,- op.

Zo'n enorm leuke verrassing dat Ria en Mieke ons opwachtten in Amersfoort!

De traditionele foto met de eindcheque (opbrengst alle deelnemers).

Wij danken iedereen voor het meedenken, meeleven en sponsoren! In 2016 zijn we er weer bij!
De jubileumeditie in 2016 vindt plaats op 1 en 2 oktober. We lopen dan, als vanouds, van Bussum naar het Olympisch Stadion, 60 km. De 'harde kern' van ons team zal aan de start verschijnen maar het lijkt ons geweldig om die 10e editie met een nog groter team te beleven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...