Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

dinsdag 11 oktober 2011

A Sister's Hope 60k Walk 2011


In het weekend van 8 en 9 oktober vond de 5e editie van A Sister’s Hope 60k plaats met het doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkankeronderzoek in Nederland . Deze keer wandelden 391 deelnemers 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam met een overnachting in Weesp en zij werden hierin bijgestaan door enthousiaste vrijwilligers, een geweldig medisch team en een onvermoeibare crew. 
Ook team Piece of Cake verscheen weer aan de start en dat ons team lekker ‘loopt’, is te merken aan onze top opbrengst van zo’n € 56.000,-! Dat betekent dat we in het 3 jarig bestaan van het team al ruim € 110.000,- konden bijdragen aan wetenschappelijk borstkankeronderzoek.

Erik werd bij de start in het zonnetje gezet omdat hij met zijn praktijk EDM Tandartsen een bijdrage heeft geleverd van zo'n € 30.000,-. Met het schaamrood op mijn kaken kom ik tot de ontdekking dat ik op dit blog nog niet eerder aandacht heb besteed aan zijn geweldige actie... Erik draagt sinds 2008 al financieel zijn steentje bij door oud tandengoud uit zijn praktijk te doneren maar sinds 2009 pakt hij dit groot aan. Een antwoordnummer werd gekocht, folders werden gedrukt en door Erik zelf verspreid. De Nederlandse Maatschappij der Tandheelkunde ging akkoord met Erik’s landelijke inzamelingsactie en sindsdien vertelt hij bij elke tandartsenbijeenkomst over A Sister’s Hope. Het goud stroomt vervolgens binnen. Voor deze actie is het een geluk dat de goudkoers hoog staat en in 2011 werd voor bijna €30.000 ingezameld aan oud tandengoud. 

Ook het wandelen ging ons goed af. De nieuwe zaterdagroute van Bussum via Hilversum, Vreeland en Nederhorst den Berg is prachtig (ondanks de vele buien). Een enthousiast en muzikaal ontvangst in het centrum van Weesp was ook een leuke vernieuwing. 
Op het hockeyterrein ontmoetten wij de crew-mannen van ons team en na yoga, massage, voetverzorging en diner konden we er weer helemaal tegen waarna we hebben gedanst tot de muziek stopte. Dat was tevens een leuke afsluiting van Anneke's verjaardag. Dit jaar sliepen we allemaal in hotel 't hart van Weesp. Hier zaten we nog gezellig na. 
Zondag was het een regenpakkendag maar ook deze dag doorstonden we prima.  
Sandra, Karin en Elianne lieten op tijd hun blaren behandelen en zo konden we gezamenlijk finishen in Amsterdam!
In de sporthal kwamen we weer een beetje bij.
Gedurende de grote finale in het Olympisch Stadion bleef het wonderbaarlijk droog, althans in de lucht… De deelnemers, supporters en alle overige betrokkenen hielden het niet droog tijdens de mooie speeches en de zang van Ben Cramer en Joke de Kruijff. 
Dat verdriet en vreugde dicht bij elkaar liggen, bleek tijdens de bekendmaking van de totaalopbrengst van de sponsortocht; onder luid applaus van een dolenthousiast publiek overhandigden initiatiefneemsters Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer een cheque van
€ 800.000,- aan de onderzoekers. 
Een geweldig bedrag wat enorm hard nodig is om borstkanker zo vroeg mogelijk te kunnen opsporen en zo adequaat mogelijk te kunnen behandelen.
Een leuke afsluiting van de 2011 editie was de uitnodiging voor de Citroën VIP borrel omdat we een giga bedrag hadden ingezameld en natuurlijk omdat we zo'n leuk team zijn (haha). We telden in en om het bedrijf zo'n 7 megaposters met ons 2010 team; dat vraagt om een foto : )
Na de borrel hebben we met de hardwerkende crewmannen en supporters nog lekker gegeten waarna we zeer moe en voldaan naar ons bedje konden voor de welverdiende nachtrust.
Team Piece of Cake is trots op haar bijdrage maar blijft met beide benen op de grond om volgend jaar weer in actie te kunnen komen. Ook zal de emballage actie worden voortgezet. Deze leverde bij C 1000 Daalmeer € 650,- op en bij 2 Albert Heijn vestigingen in Heerhugowaard ruim € 380,-! Wij danken ook iedereen hartelijk voor het doneren van statiegeldbonnen! Kunnen wij voor de zesde editie in 2012 weer op uw steun rekenen?

Stichting A Sister’s Hope heeft meerdere deelnemers uit onze regio; sommigen doen individueel mee, anderen in tweetallen. Ook voor de volgende editie zijn weer veel deelnemers nodig om belangrijk onderzoek te continueren. Wil je niet meer machteloos langs de zijlijn staan maar daadwerkelijk iets DOEN tegen kanker? Denk dan niet dat 1500 euro sponsorgeld te veel geld is maar schrijf je in voor volgend jaar. Als jij er in gelooft, komt dat geld er!!! Vorig jaar hoorden wij dat iemand 2 krantenwijken liep, dat er peren/appels werden geplukt, bollen gepeld. Dit allemaal om het sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Fantastisch, die wil en die inzet! Het is natuurlijk geen wedstrijd; wij zijn slechts het levende bewijs dat er meer mogelijk is dan we zelf soms voor ogen hebben.

Samen maken we een verschil, samen zijn we sterk!

Bijschrift foto:
Van links naar rechts – crewleden Tony Voerman, Jan Slot, Ton Kostelijk en teamleden Aleida Slot, Sandra Kooper, Erik de Maijer, Elianne Kostelijk, Anneke
Kostelijk, Monique Helfrich en Karin Slot.

1 opmerking:

 1. Hej Monique,

  Wat een geweldige prestatie weer. Ben onder de indruk van de energie die van je blog afstraalt. Veel succes bij de volgende acties.
  Ik kom in ieder geval weer taarten halen bij je op de nazomermarkt.
  groet,
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...