Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

donderdag 17 november 2011

Persbericht A Sister's Hope: Ruim 3,5 miljoen naar wetenschappers

Enorme commotie na de uitzending van Nieuwsuur gisteravond.

Hieronder de reactie van A Sister's Hope in een persbericht:


Ruim 3,5 miljoen euro naar wetenschappers

Stichting A Sister’s Hope steunt wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker

Naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur gisteren waarin bekend werd gemaakt dat Stichting Pink Ribbon slechts 1,8% van haar inkomsten aan de Wetenschap doneert, hecht Stichting A Sister’s Hope er waarde aan om inzicht te geven in haar bedrijfsfilosofie:

Het geld dat jaarlijks wordt ingezameld door de stichting A Sister’s Hope gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. In de afgelopen vijf jaar werd met de jaarlijkse sponsorloop van 60km in totaal ruim 3,5 miljoen euro opgehaald. Het geld dat door de deelnemers van Stichting A Sister’s Hope wordt opgebracht, gaat o.a. rechtstreeks naar onderzoekers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, het LUMC, het UMC Groningen, UMC Utrecht en NKI-AVL in Amsterdam.

Voor een onderzoek van het NKI-AVL is de opbrengst van Stichting A Sister’s Hope van levensbelang. '' Sabine Linn, borstkankerspecialist en onderzoeker vertelt: "De steun van A Sister's Hope is van vitaal belang voor het onderzoek naar factoren die ongevoeligheid veroorzaken tegen hormonale behandeling, en is een grote pijler binnen onze onderzoekslijn. Zonder deze steun zouden we potentieel zeer belangrijke vindingen in het laboratorium niet kunnen vertalen naar gebruik in de klinische praktijk.''

Geen band met Stichting Pink Ribbon
Stichting A Sister’s Hope is in 2006 opgericht om gelden op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Martje Hoekmeijer, van Stichting A Sister’s Hope: “In het begin van ons bestaan hebben we samengewerkt met Stichting Pink Ribbon, wij staan er persoonlijk voor garant dat het opgehaalde geld altijd rechtstreeks naar het wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker is gegaan en niet bij Stichting Pink Ribbon is blijven hangen. Stichting A Sister’s Hope heeft altijd rechtstreeks contact gehad met de onderzoekers en van hen ook in alle gevallen een bevestiging van ontvangst van de gelden ontvangen. Gelden opgehaald door Stichting A Sister’s Hope zijn vanaf 2010 direct van Stichting A Sister’s Hope naar de onderzoeken gegaan. De uitzending van Nieuwsuur gisteravond sterkt ons in onze missie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker en deze afschuwelijke ziekte de baas te worden.”

In Nederland wordt 1 op de 8 vrouwen geconfronteerd met borstkanker en van elke 200 borstkankerpatiënten is er één man. Onderzoekers komen elk jaar een stapje dichterbij de genezing van borstkanker en toch is het voor sommigen nog steeds te laat. Onderzoek kost veel geld. En daar komen de deelnemers van Stichting A Sister’s Hope voor in actie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...