Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

donderdag 17 november 2011

Wie doet nu wat in Nederland?


Terwijl heel Nederland schande spreekt over Pink Ribbon wil ik graag benadrukken dat wetenschappelijk onderzoek het in Nederland volledig moet hebben van de goodwill van bedrijven en particulieren. Natuurlijk zouden veel mensen liever zien dat hun belastinggeld hier naar toe gaat maar ons kabinet besteedt dit helaas op andere wijze. Het blijft dus belangrijk dat wij het onderzoek financieel steunen.

Graag deel ik met jullie het overzicht van organisaties die zich in Nederland richten op borstkanker.
Stichting A Sister's Hope - Het doel van A Sister's Hope is om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Om dat doel te verwezenlijken organiseert deze stichting een groots evenement, A Sister's Hope 60K Walk. Dit is een tweedaagse wandeling van 60 kilometer. De 6e editie zal plaats vinden op 6 & 7 oktober 2012. In 5 jaar tijd haalde A Sister's Hope meer dan 3,5 miljoen euro op voor wetenschappelijk onderzoek.
BorstkankerVereniging Nederland - De BVN is een Nederlandse patiëntenorganisatie voor mensen die te maken hebben of hebben gehad met borstkanker. De vereniging is in 1979 opgericht en heeft ruim 7000 leden. Tot de kernactiviteiten van de BVN behoort verbetering van de zorg voor borstkankerpatiënten. De vereniging wil patiënten en hun naasten helpen de kwaliteit van zorg en leven te verbeteren door goede informatievoorziening. Ook signaleert de vereniging problemen in de gezondheidszorg waar vrouwen met borstkanker mee te maken (kunnen) krijgen en ze kaart deze aan bij beslissende instanties.

Stichting Pink Ribbon - Sinds 2003 wordt ook in Nederland meegedaan met deze internationale borstkankerbeweging. BorstkankerVereniging Nederland nam hiervoor het initiatief en richtte stichting Pink Ribbon op, met gelden opgehaald door de American Womens Club in Nederland. Stichting Pink Ribbon bestaat alleen in Nederland en is een fondswervende organisatie, die aandacht vraagt voor borstkanker. Zij heeft als doel het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg van patiënten en hun omgeving te verbeteren.
KWF - KWF is een Nederlandse stichting. Zij zet zich in op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. Doelstelling: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex-) kankerpatiënten.


 
Stichting Amazones - De Amazones is een groep jonge vrouwen die borstkanker hebben (gehad). De website is voornamelijk informatief en heeft een druk bezocht forum.

Mammarosa - Mammarosa geeft voorlichting over borstkanker aan migrantenvrouwen en bevordert bij hen de communicatie rond de ziekte.


Dit overzicht is gemaakt door A Sister's Hope. 
En laten we met z'n allen ook hoop houden op meer effectieve behandeling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...