Sinds 2007 organiseert de stichting A Sister's Hope sportieve evenementen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk borstkanker onderzoek in Nederland.
Op 1 en 2 oktober 2016 liep ons Team Piece of Cake (voor de laatste keer) in twee dagen 60 km van Bussum naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 10e editie van deze wandeltocht werd ons afscheid qua deelname als team. We zijn enorm trots dat wij in al die jaren € 401.344,- konden inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Met dank aan de vele donaties, sponsoren en hulp bij onze acties.

Onze motivatie is dat het goed voelt om eindelijk eens iets te kunnen DOEN 'tegen' borstkanker in plaats van machteloos toezien...

Trots zijn we ook op Cathy Seabaugh en Martje Hoekmeijer, de initiatiefnemers van
Stichting A Sister's Hope. De stichting heeft (inmiddels in elf jaar tijd) € 5.017.000,- kunnen bijdragen aan vroegtijdige onderkenning en genezing op maat van borstkanker.

Hoe gaan wij verder?
Het gouden idee van Erik, om oud tandengoud onder collega-tandartsen in te zamelen voor borstkankeronderzoek, blijft zich verder ontwikkelen. Sinds 2009 verspreidt deze actie zich als een olievlek over Nederland en bracht al € 298.551,65 op! Op de website TANDENGOUD VOOR BORSTKANKERONDERZOEK vind je alle informatie.
Motiveer jij jouw tandarts ook tot deelname?

Vanaf 2018 zal Erik deze actie zelfstandig ondernemen en jaarlijks in oktober overhandigt hij het ingezamelde bedrag aan Stichting A Sister's Hope.
Updates hiervan zijn te lezen op:
De website: Tandengoud voor borstkankeronderzoek
Deze FB pagina: EDM Tandartsen
En op deze FB pagina: A Sister's Hope

Wil jij deelnemen aan een event van Stichting A Sister's Hope?
Bezoek dan hun website door op deze regel te klikken.

Nogmaals bedankt voor jouw belangstelling en bijdrage.
Namens alle teamgenoten,wens ik je een gezond en actief leven.
Met hartelijke groet,

Monique Helfrich
november 2017

dinsdag 3 september 2013

Waarom? Daarom!

Je inzetten voor een goed doel betekent:
- gebruik maken van je netwerk
- bekenden en vreemden om een gunst durven vragen
- teleurstellingen incasseren

- opnieuw je nek durven uitsteken
- superblij zijn met positieve respons
- zelf financieel investeren
- dagenlang met een grote glimlach rondlopen
- energie geven en terugkrijgen
- een nieuwe vrijetijdsbesteding
- optimaal gebruik maken van sociale media
- gesterkt worden door het geloven in je doel
- samenwerken
- vertrouwen
- en vast nog heel veel meer maar die overpeinzing kost nu te veel kostbare vrije tijd ;)

Met opnieuw alle commotie rond de grote graaiers in Goededoelenland wordt het belang van de korte lijnen weer eens onderstreept. A Sister's Hope 60k kent weinig deelnemers < 500 maar het zijn allemaal mensen die weten naar welke onderzoeken hun sponsorgeld gaat. De lijnen zijn zelfs zo kort dat je elke onderzoeker kunt vragen naar het hoe, het waarom, de kosten en het verloop van het onderzoek. Vraag hen ook door wie hun salaris wordt betaald en je krijgt een duidelijk beeld van Onderzoeksland. Het zeer kleine bestuur van A Sister's Hope krijgt een salaris van Roche Nederland en verder moet ze het hebben van heel veel goodwill; van de sjouwers en vervoerders van DHL, van Promobility dat ter promotie een auto en scooter levert, van ons Team Piece of Cake dat enthousiaste wandelleden en kundige crewleden heeft en vele andere deelnemers die zich voor 100% inzetten om effectievere preventie en behandeling van borstkanker mogelijk te maken.

Deze week komt de collecte van KWF langs de deur. Kankeronderzoek moet het echt van dergelijke financieringen hebben. Er gaat geen belastingcent naar onderzoek en als iemand een zorgverzekeraar kent die kankeronderzoek financiert, hoor ik dat graag. De commerciƫle farmaceutische industrie investeert in met name onderzoeken die een succes-garantie hebben en groot geld zullen opleveren. Juist de baanbrekende onderzoeken vanuit nieuwe slimme inzichten hebben het geld nodig dat voortkomt uit collectes en sponsoracties. Gelukkig blijven de Nederlanders vrijgevig en ik verwacht dat er slechts een fractie minder wordt gedoneerd dan vorig jaar aan het KWF. Men rekent erop dat door alle commotie juist nu wordt toegezien op een eerlijke besteding van onze euro's. Onze euro's? Ja, ook die van mij gaan in de bus naast de jaarlijkse overschrijving naar KWF al moet ik bekennen dat de verleiding deze week groot is de donatie om te zetten in de aanschaf van ingrediƫnten voor extra taarten op onze taartenkraam vrijdag 13 september ;)

Misschien moeten we naar de optie om direct te kunnen doneren aan een specifiek onderzoek. Ik denk hierbij aan een KWF website met een lijst onderzoeken waar men via een donatieknop gelijk online geld kan overmaken naar een onderzoek dat men het meest aanspreekt. Door deze bewuste keuze en 'invloed' zal men waarschijnlijk meer doneren dan aan de deur.

Doneer jij nog? Aan KWF? Taarten of cupcakes voor onze taartenkraam in Sint Pancras?
Aan Team Piece of Cake voor A Sister's Hope via deze knop op de website?
Ons deelnemersnummer is 1063 ;)


Monique

Wij zijn er bij! Klik op de afbeelding om deze groter/leesbaar te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...